søndag 14. juni 2009

Ruth har blitt mamma :-)

Ruth hadde opprinnelig termin på mandag, men da jeg tok tempen på torsdag kveld skjønte jeg at de ville ut lenge før det. Jeg reiste på jobben som planlagt på fredag morgen siden tempen var uforandret siden kvelden før og Frank var hjemme og kunne ringe meg hvis noe skulle skje før jeg kom hjem. Jeg kom da såvidt hjem før plutselig vannet gikk og siden Frank jobbet måtte jeg i full fart ringe svigers som bor i nabo huset og høre om Kaya kunne kunne komme noen timer før planlagt, det var meningen at hun og Mathias skulle sove over der men at jeg skulle levere dem der litt før barnetv.

Ca 1 time etter vannavgang kom første valpen, så fulgte de på ganske tett...hun fikk de første 5 valpene på 2 timer, så kom den 6 og 7 etter ytterligere 1 time mellom hver. Veterinæren mente han så 5-6 valper på ultralyden, men jeg syntes at hun fortsatt var ganske hard i magen etter den 7 valpen så jeg antok at det nok var igjen en eller to. Kl 2000 hadde hun fått den 8 valpen og da kjentes hun tom ut og hun la seg også godt til rette i valpekassa og slappet av, så jeg var igrunn sikker på at hun da var tom.... Så feil kan man ta...for etter 3 1/2 time kom det jammen èn til og så enda en faktisk etter enda en time. Men MÅTTE hun være tom tenkte jeg,
og Ruth la seg igjen godt til rette og sovnet og jeg la meg og sovnet jeg også. Jeg satte imidlertid klokka på ringing etter 2 timer slik at jeg kunne sjekke at alt gikk bra for seg oppi kassa og at Ruth fikk lagt seg vel til rette uten å ligge på noen valper. Like før klokka skulle ha ringt, våknet jeg av en veldig uro hos valpene og spratt opp sikker på at Ruth hadde ligget på en valp...sjokkert kunne jeg slå fast at Rutha hadde født enda en valp...herremin sier nå jeg... men hun hadde ordnet opp alt selv hun og var igrunn klar for litt søvn igjen da jeg lettere sjokkert sto og telte og telte disse valpene, overbevist om at jeg hadde drømt.

Resultatet ble til slutt 9 hanner og 2 tisper og jeg lurer egentlig litt på hva veterinæren egentlig så på den ultralyden, helt vanlig at det kan være 1 eller 2 valper mer enn man klarer å telle på større raser men 5-6 mer synes jeg er litt drøyt :-)

Mor og barn har det imidlertid kjempefint, Ruth er en kjempeflink førstegangsfødende og en skikkelig hønemor. Valpene får helt tydelig det de trenger av melk og stell ellers for det er en rolig og harminsk gjeng jeg har oppi kassa ved siden av meg. Jeg har lagt ut bilder av nurkene i valpedagboken, men her får dere en smakebit:
Ingen kommentarer: