tirsdag 19. juli 2011

Bergen

Nå sitter jeg godt plantet i senga mi på Radisson Blu Royal Hotell med en sliten sønn i dyp søvn ved siden av meg og siden jeg må holde meg på rommet, har jeg tid til en liten oppdatering her:-)

Vi kom til Bergen i går kl 0945 og ble møtt av strålende solskinn...noe som visstnok hører til sjeldenheten her.
Silje, Sindre, Eline og Nemi kom og hentet oss på flyplassen og jeg er veldig happy for at jeg har så supersnille valpekjøpere som henter, guider, lager deilig middag og  har lovet meg et kajakk kurs ;-)
Etter å ha fått servert lunsj hjemme hos Nemi sin familie og Mathias har fått lånt seg en sykkel og strukket litt på beina etter en lang buss/fly tur, tok vi turen til Ulriksbanen. Siden det så sjelden er sol i Bergen og Silje dessuten mente sikkert at det kom til å komme regn utpå dagen fant vi ut at vi måtte ta Ulriksbanen med en gang for å få mulighet til å nyte utsikten fra toppen optimalt.
Og utsikt var det, fy flate for en oversikt man får over Bergen by etter å tatt Ulriksbanen til topps.
Ulriksbanen

Meg og Mathias på Ulriken

Utsikt over Bergen by fra UlrikenJeg hadde jo skrevet en liten liste over ting jeg ville få med meg da jeg først skulle til Bergen, så neste punkt var da Fløibanen.

Utsikten var det heller ikke noe å si på her..


Jeg er forøvrig stor fan av Varg Veum og hadde selvfølgelig en "drøm" om å ta en tur på kontoret hans, og her er det:
PrivatetterforskerVeum står henslengt utenfor kontoret


Jeg og Mathias slår av en prat med Vargen


Så etter en lang dag på farten, ble vi invitert til å spise middag hos Nemi og famlien, vi fikk servert deilig grillet laks (og hamburere) og ble skysset til hotellet gode og mette.
Mathias var da ganske sliten etter å ha vært på farten hele dagen fra kl 0415 på morgene, ja jeg også for den saks skyld :-)

I dag startet vi dagen med en god hotellfrokost før vi trasket litt i byen mens vi ventet på Silje og gjengen. Planen var at vi skulle besøke Akvariet og bestemte oss for å ta den lille båten "Vågen"  dit siden været også i dag var strålende.
Andreas, Sindre, Eline, Mathias og meg ombord på VågenInne på Akvariet var det kjempemasse å se på og jeg anbefaler alle som ikke har vært der om å ta en tur hvis de skal til Bergen :-)
Vi ser på alle de fine fargerike fiskene

Mathias forklarer hvor stoooor fisken egentlig er

Pingvin mamma med en 3 uker gammel pingvinkylling

Svømmende krokodille. Fotograf: Silje Myrseth

Hai tunnelen

Snakk om å trampe i matfatet

Pingvin under vann

Jeg og Mathias ( mest meg antagelig) hadde lyst å være skikkelig turister da vi først kom til denne flotte byen og bestemte oss for å ta en tur med Bergens expressen som kjører en guidet runde på ca 50 min rundt i Bergen.


Mathias og den italienske guiden poserer foran toget før avgang

Mathias og Eline har det fryktelig gøy med å høre på guidingen på JAPANSK....

Gullgutten min har storkost seg under hele oppholdet her så jeg tror han synes det er deilig å få all oppmerksomheten fra meg alene :-)

I morgen reiser vi hjem igjen, men først skal vi innom en hundemekkabutikk...YEAH....det gleder iallefall jeg meg til og for å holde humøret på junior oppe den "korte" tiden vi antagelig kommer til å tilbringe der, har jeg lovet han en tur innom Toys`R Us  til slutt ;-)

God natt :-)

Ingen kommentarer: