mandag 28. mars 2011

Oscar har kommet hjem igjen

Her har det skjedd mye siden sist, Oscar fra det siste kullet til Ruth flyttet hjem igjen på fredag og ble tatt imot i flokken som om han ikke hadde vært borte i det hele tatt :-))
Grunnen til at han kom hjem var at hun som opprinnelig kjøpte han syntes han var veldig skeptisk for mennesker og var redd for at dette det skulle utvikle seg videre. Jeg har aldri helt skjønt dette for ingen av valpene viste noe som helst tegn på skepsis eller usikkerhet hverken ovenfor mennensker, andre hunder eller ting i miljøet så lenge de var hos meg og etter samtaler og rådføringer med andre erfarne hundefolk kom jeg og kjøperen fram til at det var best at han kom tilbake til meg.

Her ble han som sagt tatt godt imot av de andre hundene, og det virket som om han syntes det var helt greit også :-)  Allerede på fredags kvelden fikk jeg besøk av en nabo som Oscar aldri har møtt før, hun kom rett inn i stua uten å banke på siden hun visste at jeg ventet henne og Oscar satte tydelig pris på besøk han og løp fram for å hilse med høy logrende hale. De andre hundene hadde jeg på forhånd henvist til et annet rom for å se hvordan han reagerte da det kom fremmede inn i huset, men dette gikk som sagt overraskende bra. Jeg skriver overraskende siden jeg hadde forstått det sånn på kjøper at han var veldig redd og ikke var veldig interessert i å hilse på fremmende. Kun en time etterpå fikk jeg et nytt besøk også da av noen han aldri før har hilst på og han tok de imot på akkruat samme måte, rett fram for å hilse og da Marianne satte seg på gulvet gikk han t.o.m og nesten la seg på fanget hennes :-)
I følge kjøper var han mest skeptisk ovenfor mannfolk og dette gir han også uttrykk for her hjemme, her ser jeg en helt annen hund enn han var da han flyttet. Da det kommer menn holder han seg helst i bakgrunnen, men går forsiktig fram for å hilse da han har meg i nærheten men smetter rimelig raskt tilbake igjen. Dette synes jeg er skikkelig leit å se siden han ikke viste noen tegn på dette før han flyttet, Rune (som var med da valpene ble testet) klør seg også i hodet over dette siden ingen av valpene var berørt av noe som helst på testen eller i etterkant. Så hva som har skjedd her, er og forblir et mysterium og siden Oscar ikke snakker får jeg nok heller aldri visst det heller.
Men jeg har trent han masse iløpet av helgen både ute i miljøet og blant folk og ser tydelig framgang allerede, så jeg er rimelig sikker på at dette vil gå seg til men at jeg nok må regne med bruke mye tid på han framover før jeg overlater han til noen andre. Første mål for oss nå er valpeshow den 7 mai....spennende :-))

Ellers hadde jeg  koselig besøk av 2 sett valpekjøpere til Martha sine valper på søndag, Tone kom for å hilse på Hermann og Torun &Asle ville gjerne beskue Linus litt nærmere. Valpene er fortsatt så små at dagene stort sett går med til spising, litt leking og mye soving, så på søndagskvelden kan jeg love at de sov godt og tungt. Det er skikkelig gøy å følge dem nå, jeg ser forandring fra dag til dag og i dag har de knurret og lekt litt med "tante" Chili. Jeg skal få filmet de litt igjen snart :-))

I morgen blir min lille prinsesse Kaya 3 år...hui så fort årene har gått...hun feiret litt med besteforeldre på søndagen, i morgen kommer tante og så på søndagen (3. april) blir det barne bursdag for Kaya og hennes små venner <3

Ingen kommentarer: