onsdag 10. mars 2010

Klikkertrenerkurset

Nei nå får jeg sette meg ned å skrive et lite referat fra helgens kurs før jeg glemmer halvparten :-)

Da jeg reiste hjemmefra på lørdags morgenen var det fryktelig kaldt ( ca - 22 grader), så jeg trøstet meg med at det nok var mildere på Hamar, men der gikk jeg fem på gitt for på Hamar var det -19 KALDE grader...brrr....
På søndagen derimot ble det er flott vær med god temperatur selv om sola uteble denne dagen.

Vi er som jeg har nevnt tidliger 5 ekvipasjer som skal gå dette 1 årige klikkertrenerkurset på Hamar. Ruth ble litt skuffet da hun så at hun var alene riesen, men det er noen flotte representanter av rasene puddel, labrador, golden og rottweiler som er med så dette blir nok et strålende kurs :-) Wenche og Anne har klikkertrent lenge og har gått maaange kurs. så de ligger nok minst et hestehode foran oss andre.
Jeg blir nok kategorisert som en medium dreven klikkertrener vil jeg tro, mens Ingunn og Lena er nybegynnere. Det var skikkelig gøy å se hvor fort Ulrikke (puddel) og Hilma (labrador) tok poenget med klikkeren selv om de aldri har borti det før. Selv ble jeg positivt overrasket over Ruth som faktisk begynner å bry seg mindre om ting rundt seg da hun er i trenings modus...moro moro :-)

Vi fikk noen felles oppgaver som skulle vises/trenes inn og noen individuelle. Jeg og Ruth skulle bl.a trene inn pangstart på innkallingen ved at en medhjelper holdt igjen Ruth mens jeg beveget meg bort fra henne, og hun kom som et skudd (som vanlig), ellers trente vi mye på fokus bl.a da hun står i front for meg og da jeg beveger meg bakover, og så begynte vi såvidt i shape inn "å sitte bamse".

Ellers fikk jeg gode råd og tips om hvordan jeg skal få til denne "holde apporten "biten, og føler at dette allerede begynner å falle litt på plass...endelig :-)
Det er nok timingen jeg har bommet litt på her tror jeg, for etter at jeg begynte å fokusere mer på den og være veldig skjerpet under treningen løsnet det relativt fort.

Vi har fått "lekse" til neste gang og den er jeg og Rutta godt i gang med og vi gleder oss veldig til neste kurs helg som er i slutten av April.

Her følger et par bilder til av Ruth fra kurset:1 kommentar:

Wenche, Tim & Ask sa...

Tenker dere kommer etter med stormskritt jeg!
Hilsen Wenche og Tim