fredag 20. november 2009

Dette må da være billig ??

Jeg har nemlig i dag tatt min årlige tur til min faste vaksinasjonsveterinær for å revaksinere alle hunda mine. Brage, Ruth, Chili, Loppa og Martha fikk både vanlig vaksine (parvo.valpesyke + kennelhoste) og rabies sprøyta og for hele herligheten betalte jeg bare kr 1400,- Jeg husker jeg syntes det var billig i fjor også, men det er nesten så jeg tror det var enda billigere i år...men det var det jo mest sannsynlig ikke :-) Men dette var uansett langt under det jeg regnet med å måtte betale, så det kunne vært interessant å høre hva dere som bor mer sivilisert til må betale for de samme vaksinene??

Ellers har jeg trent Ruth og Martha ei økt i dag også, siden det er speilblankt ute og livsfarlig å bevege seg på veiene har vi trent inne denne uka. Da stenger jeg de andre hundene inne i gangen, det fører til at den som blir trent får litt forstyrrelser i samme slengen, for de andre står nemlig å piper og klorer på døra og vil veldig gjerne bli med på det morsomme som skjer på stua :-)

Dagens øvelser besto av:

Ruth:
- bakpartskontroll på kasse
- bakpartskontroll i form av rygging inntil vegg
- fokus under marsj baklengs
- sitt og må ha fokus før hun får godbiten som ligger i en skål ved siden av henne

Martha:
- bakpartskontroll på kasse
- fokus under marsj baklengs
- sitt og må ha fokus før hun får godbiten som ligger i en skål ved siden av henne

Tidligere slet jeg veldig med å finne en belønning som Ruth virkelig jobbet for, men etter at det løsnet med selve treningsformen har hun fått en ny iver og står på selv for den stusseligste godbiten :-) Jeg prøver nå å rangere godbitene/belønningene slik at jeg kan spare de mest populære til vanskelige øvelser skal trenes inn.
En annen ting som jeg fant ut var fryktelig lurt var å trene Martha før Ruth, slik at Ruth kan stå på gangen å høre at Martha får belønning. Dette fører til at hun girer seg opp og er veldig fit for fight da det er hennes tur, Martha på sin side er på hugget uansett så det er nesten en fordel å trene henne først så hun slipper å gire seg enda mer opp.

1 kommentar:

Kristin sa...

himmel så flink du e....blir helt svett. trur æ må sett mæ m kaffekoppen og glo litt på tv for å roe ned her........;-D