fredag 18. september 2009

Jeg og Ruth har vært ute å klikket...

..klikker trent altså...haha.. klikke gjør jeg antagelig nok av ellers i en hektisk hverdag :-)Som jeg skrev her om dagen har jeg nå funnet ut at jeg vil teste ut dette klikker greiene, det virker skikkelig gøy og jeg er nå kjempe motivert på å trene hund igjen. Jeg hadde bestilt meg en bok fra canis som dumpet ned i postkassa i dag og da bar det rett ut med Rutta, klikkeren og en haug med pølsebiter. Etter den bittelille økta på ca 4,5 min er jeg om mulig enda mer gira og motivert, nå i starten skal en visst bare klikke og så gi godbit for å lære hunden at klikket betyr snop (eller en leke). Det morsomme var at da de første klikkene kom så det ut som om Ruth hadde falt ned fra månen, hun bare kikket rundt seg og lurte fælt på hvor denne lyden kom i fra og hva den betydde for noe, men etter en 7-8 repetisjoner tok jeg en liten test da hun så etter noen fugler....og så fort hun hørte klikket snudde hun seg og kikket opp på meg...GØY...men nå er det kjempe viktig at jeg tar meg selv i nakken og ikke trener ihjel henne før helgen har gått :-)


Jeg tenkte å prøve ut dette på Martha også for å se om jeg kanskje kunne dra nytte av det på utstillingene og hun synes det var kjempe gøy med all klikkingen og pølsebitene så langt iallefall

Her har dere min nyanskaffede klikker (med armbånd faktisk)

Og den nye spenndene klikkerboka, den blir lesestoff på senga i kveld

Denne boka kjøpte jeg for mange år siden og kan trygt anbefales...kjempebra bok altså


Ellers nærmer jo julen seg med stormskritt og i den anledning har jeg allerede et par ting på min ønskeliste, bl.a denne boka om rundering og en om klikker trening for utstillingshunden.
Nå som jeg har fått meg "ny" hobby, skal dere se jeg blir flinkere til å oppdatere bloggen også..men jeg lover ingenting altså, mulig at all klikkingen tar all min ledige tid :-)

1 kommentar:

Barte-Marte sa...

Så bra...:) Morsom og effektiv trening:)