søndag 13. juni 2010

Smultring....

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i smultringer, hverken de man spiser eller de man får utdelt i ulike prøve sammenhenger.
I går var jeg og Loppa i Romedal for å gå en blodsporprøve, siden dette var vår første terminfestede prøve hadde vi selvfølgelig håpet på en førstepremie og dermed fått championatet..men det gikk ikke helt vår vei kan man si, eller for 13 av konkurrentene mine heller.

På fredag begynte det selvfølgelig å regne, sporet blir lagt ut kvelden før prøva skal gå så med andre ord med den nå lagt ut i regnvær. Dette trenger ikke å bety all verden siden lukta legger seg bedre nede i bakken hvis det er litt fukt i den, men det får da være grenser for fukt også da...i løpet av natta gikk det nemlig over fra duskregn til skybrudd og det fortsatte utover lørdagen :-(
Det ble da søkkvått i skogen og jeg så igrunn på oppgaven som komplett umulig. Loppa er i utgangspunktet nemlig ikke veldig glad i regn og har heller ikke gått spor på SÅ bløtt underlag før, men siden jeg allerede hadde valgt å dra nedover kl 0700 i tilfelle det ikke hadde regnet så mye der, tenkte jeg at da kunne vi likegjerne prøve oss på denne utfordringen også.

Stakkars lille Loppa så ut som ei drukna rotte etter 30 sekunder og så på meg med bedende øyne og lurte nok på hva i svarte vi gjorde ute i dette været. Da jeg satte henne på sporstarten skjønte jeg med en gang at dette var det ingen vits å presse henne til, hun sto bare slukøret ved siden av meg og viste INGEN interesse for sporet i det hele tatt. Da jeg fulgte med henne noen meter framover jobbet hun ei lita stund med å prøve å søke opp sporet, men fant ingen fert så da valgte jeg å bryte der. Hvis hun mot all formodning hadde funnet litt lukt noen steder, hadde hun med 99,9 % sikkerhet ikke klart å gå inn til en 1 premie og alt annet enn det har ingen nytte for oss. Da hadde istedet hele opplevelsen blitt veldig negativ for henne og kanskje fratatt henne litt av gleden med å gå spor senere også, dommeren hadde full forståelse for dette og var helt enig i min avgjørelse.

Det viste seg at de aller fleste andre også slet veldig med dagens spor, kun 4 av 18 fant sporslutten så jeg var i godt selskap. Dommeren fortalte at på noen av sporene hadde det vært så mye vann at de retriverene som hadde prøvd å gå der hadde vasset med vann til nesten opp til albuene, da sier det seg selv at det umulig kan være noe særlig blod igjen på bakken som hundene klarer å lukte.

Jeg personlig synes at det er merkelig at prøvene ikke blir avlyst under sånne forhold, men det er visst kun nedbør i form av snø som er avlysnings grunn.

Jaja...men vi har meldt på flere prøver utover vi og satser på bedre vær neste gang :-)

2 kommentarer:

Wenche, Tim & Ask sa...

Det må jo være frustrerende at de velger å kjøre sporet i et slikt forferdelig vær.Pussig. Det kommer vel tider etter dette hvor det blir stor mangel på smultringer : D

Marianne Bakken sa...

Stå på videre! Hadde vært moro med et viltspor-championat, da :)