torsdag 7. januar 2010

2010

..er allerede godt i gang uten at jeg merker noen nevneverdig forskjell fra 2009 enda :-)
Kulden derimot har kommet for å bli virker det som..brrrr...de siste dagene har gradestokken min vist ca -30 da jeg har våknet på morgenen og DET er i kaldeste laget synes jeg. Vi har alltid noen sånne kaldedager iløpet av året, men det pleier bare å være et par dager i slengen før det bli normal vintertemperatur igjen. Nå har imidlertid kuldeperioden vart i ca 3 uker med unntak at noen få dager...godt vi enda har masse ved igjen da :-)

På hundetreningsfronten har det vært rolig de siste ukene, litt pga liten tid før og i jula og litt fordi Ruth har løpetid og hun blir veldig ukonstenstrert da den pågår. Jeg tok en liten økt i stua her for noen dager siden, men vil si i ettertid at den var lite gjennomtenkt.
Som nevnt har Rutta løpetid og de første par ukene blør hun veeldig mye og da hun ser klikkeren å skjønner at vi skal trene blir hun fryktelig gira...noe som egentlig er kjempebra...men på stua så det derimot ut som en slagmark da vi var ferdige, med blod absolutt over alt...jaja det var verdt det, for vi hadde en knall trening..så fikk jeg heller ta den ekstrajobben med vask etterpå :-)

Jeg har nå meldt meg på det 1 årige klikkertrener kurset hos canis, dette er modul 1 hvis man har lyst til å utdanne seg som klikkerinstruktør. Modul 2 kan først søkes etter å ha tatt modul 1 og bestått den teoretiske og praktiske "eksamen" der. Det er fryktelig vanskelig å komme med på modul 2 også, de utdanner bare ca 10-12 personer pr år og disse blir håndplukket utfra resultatene og innsatsen på modul 1 kursene som blir arrangert over hele landet (ca 150 deltakere pr.år), samt anbefalinger fra instruktøren(e) der.
Jeg er utdannet trinn 1 instruktør gjennom NKK, men har fryktelig lyst til å bli "rå" på klikkertrening og intruere der også :-)
Kurset starter 6. mars... så jeg, Ruth og Martha må ligge i hardtrening til da (og gjennom hele året selvfølgelig ) for å vise at vi er verdige til å få plass på neste års kurs..haha haha...

1 kommentar:

Kennel Dunkel sa...

Du verden! Du har jammen blitt bitt av klikker-basillen. Men så er det både en effektiv og morsom metode også da!

Jeg er ikke like iherdig som deg, og har gått litt over til å lage lyd med stemmen med samme betydning som klikkeren. Da kan jeg også gjøre bruk av det på agilitybanen der klikkeren jo ikke kan taes med inn i konkurranser. Ikke så eksakt som klikkeren, selvfølgelig, men det funker greit på hundene mine.

Lykke til videre - det blir spennede å følge dere.